Nieuws

15 oktober 2019

En de winnaar van de vakantiefoto WINACTIE is?

Lees wie er gewonnen heeft en bekijk alle inzendingen. Wie is de winnaar van de professionele photoshoot?

Bekijk de winnaar en inzendingen!18 september 2019

Oktober, de maand van de oudere kat

Wist je dat...

  • 2 op de 3 katten ouder dan 7 jaar pijn hebben door artrose?
  • 1 op de 3 chronische nierziekte heeft?
  • katten ziektes heel goed kunnen verbergen
Laat je kat controleren, maak een afspraak!

25 juni 2019

WINACTIE! (afgelopen) Stuur ons een vakantiekaart/foto

Heerlijk op vakantie? Wij als dierenartsen zijn benieuwd naar de avonturen van u, maar vooral ook die van uw huisdier! Uit logeren bij vriendjes? Mee de bergen in? Lekker graven en zwemmen aan het strand? Wij ontvangen graag een leuke vakantiefoto. De leukste foto wint een professionele fotoshoot!

Stuur ons een kaart of foto van jouw huisdier op vakantie vóór 1 oktober 2019 en wij belonen de leukste inzending met een professionele fotoshoot van baasje en huisdier. Wij zullen de inzendingen in onze praktijk ophangen waar ze de wachtkamer.

Lees ook vakantieverhalen van andere dieren en hun baasjes en bekijk onze huisdier-vakantiechecklist voor als u op vakantie gaat met uw huisdier.

Doe mee, en win!Juni 2019

Vakantieperikelen

De vogeltjes fluiten, het voorjaar staat voor de deur en de zomer is in aantocht. Voor ons en onze huisdieren is dit een leuke tijd, omdat er meer tijd is om naar buiten te gaan, te recreëren of om op vakantie te gaan.

Voor dieren is het een spannende tijd; mogen ze mee of moeten ze thuis blijven? Gaan ze uit logeren bij vrienden of kennissen of gaan ze naar een dierenpension?

Hoe de vakantie voor hond of kat ook gaat verlopen het vraagt van ons in ieder geval een goede voorbereiding.

Vaccinaties voor het buitenland

Mee op reis betekent vaak aanvullende vaccinaties voor het buitenland, zoals bijvoorbeeld een verplichte hondsdolheid-enting. Maar ook een extra behandelingen tegen wormen, teken en vlooien horen bij het vakantieritueel.

Zuid-Europa

Wanneer de vakantiedagen worden doorgebracht in het zuiden van Europa is het noodzakelijk om onze trouwe viervoeters te beschermen tegen de daar aanwezige zandvliegen en extra alert te zijn op teken, omdat de zuidelijke teken een aantal vervelende ziekten kunnen overbrengen. Een extra teken-vaccinatie is daarom naast tekenpreventie d.m.v. verschillende bestrijdingsmiddelen zeker aan te bevelen.

Dierenpaspoort

Wanneer hond of kat mee de grens overgaat dient u in het bezit te zijn van een internationaal dierenpaspoort met daarin geldige vaccinaties en uw huisdier moet kunnen worden geïdentificeerd door middel van een micro-chip.

Snelle hereniging met micro-chip

Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers! Het is altijd handig en verstandig om elk huisdier uit te rusten met een micro-chip. Mochten ze per ongeluk ontsnappen, weglopen of verdwalen dan kunnen ze vaak toch weer snel worden herenigd met hun baasjes.

Dierenpension

Voor een dierenpension geldt de verplichting dat elk dier zijn jaarlijkse cocktail moet hebben gehad, inclusief een vaccinatie die bescherming biedt tegen besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Katten moeten geënt zijn tegen kattenziekte en niesziekte. Soms wordt er naar een aanvullende Bordetella-vaccinatie gevraagd.

Heeft u nog vragen?

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons altijd bereiken op het nummer van Dierenartspraktijk Scherpenzeel (033-277 84 39). Ook de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) biedt veel informatie over vakantie met huisdieren.

Vakantie-Vaccinatie-Spreekuren

Om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken organiseren we een aantal Vakantie-Vaccinatie-Spreekuren waar u ook met al uw vragen terecht kunt. De eerste is op zaterdag 22 april. Maak hiervoor snel een afspraak want de ervaring leert dat de spreekuren snel vollopen. Overigens vaccineren we op de genoemde spreekuren tegen een gereduceerd tarief.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel

Vakantie Vaccinatie SpreekurenVaccinatie Spreekuur Konijnen op Woensdagmiddag 17 april

Vaccinatie Spreekuur Konijnen op Woensdagmiddag 22 Maart

Zoals misschien bekend komen er twee gevaarlijke besmettelijke ziekten voor bij konijnen. Namelijk Myxomatose en VHD (Viral Heamorrhagic Disease).

Deze ziekten zijn vrijwel altijd dodelijk en vooral VHD verspreidt zich snel en gemakkelijk door direct contact tussen konijnen onderling, insecten, ontlasting en besmette gebruiksvoorwerpen, maar ook door het eten van vers geplukt gras dat is besmet door wilde konijnen.

Gelukkig kunnen we sinds kort de konijnen goed beschermen door middel van vaccinaties. Voor de gevaarlijkste variant moet er in het voorjaar en het najaar worden gevaccineerd. Voor Myxomatose is één vaccinatie in het voorjaar voldoende.

Veel cliënten hebben hun konijnen de afgelopen herfst al laten enten, met een tweede herhalings- enting in maart zijn zijn dieren dan goed beschermd.

Om het nuttige met het aangename te verenigen organiseren we op woensdagmiddag 28 februari een speciaal "konijnen-vaccinatie-spreekuur" gekoppeld aan een kleine konijnenkeuring en een presentje voor het konijn en de kinderen.

Maak daarom snel een afspraak voor deze middag dan is uw konijn optimaal beschermt voor het komende seizoen.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel
10 januari 2019

De nationale maand van het gebit

De nationale maand van het gebit

Komende maand is de nationale maand van het gebit. De hele maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole en is er een korting van 10% op alle tandheelkundige behandelingen en gebitsverzorgingsproducten.
Maak dus snel een afspraak!

Gebitsproblemen bij uw huisdier

Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij huisdieren. Maar liefst 8 op de 10 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.

Oorzaken van gebitsproblemen bij hond en kat

In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van de tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteenaangroei. Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is door goede verzorging van het gebit, kan tandsteen alleen verwijderd worden door het onder algehele verdoving van de tanden af te schrapen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen.

De nationale maand van het gebit

Hoe kunt u gebitsproblemen bij uw huisdieren herkennen?

Hoewel een groot aantal dieren last heeft van gebitsproblemen, kan het lastig zijn om de gebitsproblemen bij uw huisdier te herkennen. Een belangrijke aanwijzing kan zijn dat uw dier minder eet en voornamelijk droge brokjes laat staan vanwege de harde textuur van de brokjes. Daarnaast wordt vaak ten onrechte gedacht dat honden en katten van nature een slechte adem hebben, terwijl een slechte adem juist een indicatie kan zijn van een serieus gebitsproblemen. Ook een bruine aanslag op de tanden van uw dier wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. Tenslotte zal uw huisdier zich in sommige gevallen anders gedragen, bijvoorbeeld afstandelijker.

Gebitscontrole bij de dierenarts

Als uw trouwe huisgenoot last heeft van één of meerdere genoemde kenmerken, is het verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole en eventuele verdere behandeling.
12 november 2018

Novembermaand Diabetesmaand

Diabetes is niet alleen een ziekte voor mensen, maar komt ook voor bij huisdieren. Sugar & Spike leggen je uit hoe je suikerziekte bij je huisdier kunt herkennen. Heeft uw huisdier deze symptomen neem dan contact op met uw dierenarts voor een onderzoek.

Sugar & Spike aflevering 1: Herken Suikerziekte

Sugar & Spike aflevering 2: Bezoek aan de Dierenarts

Castratie en Sterilisatie Actie van 15 maart tot 15 april

Om te helpen het kattenoverschot te voorkomen en het zwerfkattenprobleem mee aan te pakken.

Gedurende deze maand doen wij onze duit in het zakje door de behandelingen tegen een gereduceerd tarief uit te voeren.

Maak een afspraak!


28 januari 2017

Zouden we onze huisdieren moeten verzekeren tegen diergeneeskundige kosten?In onze praktijk wordt deze vraag vaak gesteld. De overweging is vaak, dat wanneer er geld opzij wordt gelegd voor de medische kosten van uw huisdier, dat voldoende zou moeten zijn voor de gewone diergeneeskundige behandelingen. Jaarlijks variëren de gemiddelde diergeneeskundige kosten ongeveer (afhankelijk van grootte en leeftijd) tussen de 250 en 300 Euro per jaar. Dus, door wat geld opzij te leggen zou dat goed te doen zijn.

Omdat diergeneeskunde volop in ontwikkeling is en de mogelijkheden om te behandelen enorm groot zijn hoeft het genezingsproces daar niet op vast te zitten. Helaas zijn de kosten van een behandeling vaak wel een beperkende factor met vaak veel emoties en verdriet tot gevolg.

Om enkele voorbeelden te noemen: de rekening voor een hond met een huidproblemen kan over een periode van 3 jaar oplopen tot meer dan 5200 Euro. Een gewrichtsproblemen loopt al gauw op tot boven de 3500 Euro. Maar ook een simpel, steeds terugkerend, oorprobleem kan behoorlijk in de papieren lopen. Net zoals een aanvullend diagnostisch onderzoek, vaak noodzakelijk om een passende diergeneeskundige behandeling te kunnen starten.

Bovenstaande voorbeelden gaan meestal ver uit boven het gespaarde budget. Dat is jammer want u zou wel heel graag uw huisdier willen laten behandelen. In die gevallen biedt een verzekering uitkomst. Voor een vast bedrag per maand heeft u de extra hoge diergeneeskundige kosten dan goed afgedekt.

Wij adviseren u dan ook om in ieder geval aan een huisdieren-verzekering te denken en de voor en nadelen goed op een rijtje te zetten. Ongetwijfeld blijven er dan nog vragen over. Daarvoor kunt u ons altijd op ons gratis telefonisch spreekuur bellen of we maken een afspraak met u in de praktijk om uw vragen in een persoonlijk gesprek te beantwoorden. We horen graag van u.

Het team van Dierenartspraktijk Scherpenzeel.
23 september 2016

Zaterdag 1 oktober 2016: Landelijke Open Dag Dierenartsen

Dierenartspraktijk Scherpenzeel zet deur open voor publiek

Hoe weet je of jouw huisdier happy is? Dat is het thema van de Landelijke Open Dag Dierenartsen op zaterdag 1 oktober a.s. Verschillende dierenartsenpraktijken door heel Nederland zetten op deze dag de deuren open voor publiek. Door middel van rondleidingen, workshops , demonstraties en andere activiteiten zullen de dierenartsen laten zien wat zij, maar ook diereigenaren zelf, kunnen doen voor de gezondheid en het welzijn van dieren.

De Landelijke Open Dag Dierenartsen (LODD) is een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit jaar voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Het is voor het publiek een unieke mogelijkheid om eens verder te kijken dan de wacht- en behandelkamer. Ook dit jaar zijn er een aantal enthousiaste dierenartsen die graag meer willen uitleggen over hun beroep, de praktijk en wat zij voor dieren en hun eigenaren kunnen betekenen.

Dierenartspraktijk Scherpenzeel neemt ook deel aan deze Landelijke Open Dag en is Zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur voor een ieder geopend. De toegang is gratis, dus kom tijdens de LODD langs bij ons langs en hoor of jij je eigenaar kan noemen van een blij huisdier!

Landelijke Open Dag DierenartsenMaandag 14 december 2015

Overname Praktijk voor Gezelschapsdieren Scherpenzeel

Geachte client van deze praktijk,

Marina Druijff heeft na 14 jaar met heel veel plezier in de praktijk te hebben gewerkt, besloten dat het tijd werd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze heeft daarom de stap gezet om de dierenartspraktijk over te dragen aan Alfred Braam.

Voor Belinda was dit een natuurlijk moment om de focus meer op haar andere functie als doktersassistente in het Diakonessenhuis te gaan leggen. Wendy Verschuur zal haar per 1 januari gaan opvolgen.

Alfred, Wendy en Larissa zullen de praktijk voortzetten op de wijze zoals u van Marina en haar team gewend was; met veel aandacht voor mens en dier.

Graag willen we Marina bedanken voor de gedreven en enthousiaste wijze waarop zij de praktijk aan de Willaerlaan in Scherpenzeel heeft gerund, waarbij Marina nog aangeeft u allen hartelijk te willen bedanken voor het in haar gestelde vertrouwen.

Met vriendelijke groet,

Marina, Alfred, Belinda, Larissa en Wendy
Dinsdag 15 december 2015 Bron: Scherpenzeelsekrant.nl

Alfred Braam nieuwe dierenarts in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL Met een glimlach op zijn gezicht vertelt Alfred Braam over zijn vak als dierenarts. Een geboren en getogen Wageninger, jarenlang werkzaam geweest in het buitenland en nu neergestreken als dierenarts in Scherpenzeel. Hij nam de praktijk over van Marina Druijf. Braam en zijn team staan voor een gedegen en moderne dierenartspraktijk. "Met aandacht voor mens en dier."

Janneke Hek

Alfred Braam & Wendy Verschuur

Samen met Wendy Verschuur, paraveterinair (assistent dierenarts) en Larissa Renes, dierenartsassistente, is Braam aan de slag gegaan. Het doel is om de klant de deur uit te laten lopen met de wetenschap dat er aandacht was voor zijn of haar dier en voor de persoon. ,,We behoren niet tot de prijsstunters, zijn toegerust met moderne apparatuur en werken preventief. De rode draad bij Dierenartspraktijk Scherpenzeel is ziektes voorkomen door goed en gedegen advies te geven."

Nuchtere dierenarts

Braam was al jong gefascineerd door de diergeneeskunde. Vanaf een jaar of vijftien liep hij mee met een Wageningse dierenarts om het vak af te kijken. Na een studie diergeneeskunde in Utrecht viel alles op z'n plek. Hij omschrijft zichzelf als een nuchtere dierenarts. ,,Je hebt net zoveel met mensen te maken als met dieren in dit vak. Ik adviseer mensen waar nodig en dat advies kan soms ook zijn om niet tot in het oneindige te blijven behandelen. Ik maak altijd tijd voor het gesprek tijdens mijn consults."

Specialisatie

Dierenarts Braam heeft zich gespecialiseerd in de richting van tandheelkunde bij hond en kat. Hiervoor heeft de praktijk alle benodigde apparatuur in huis. Ook voor de behandeling van huidproblemen kunnen mensen bij deze praktijk terecht en voor castratie, sterilisatie en verwijdering van kleine tumoren.

Laagdrempelig

Regelmatig houdt Wendy Verschuur paraveterinair spreekuur waarbij er onder meer röntgenfoto's worden gemaakt, aandacht is voor mondhygiëne en EHBO voor dieren. Daarnaast kan de praktijk inspringen bij het begeleiden van gedragsproblemen en ook puppytrainingen behoren tot de mogelijkheden. Voedingsadvies is een belangrijke pijler voor Braam en Verschuur.

De praktijk heeft samenwerkingsverbanden met dierenartspraktijken in Leersum, Doorn, Woudenberg en Leusden.

De praktijk is op afspraak te bezoeken en is de gehele week geopend. ,,We vinden het belangrijk om laagdrempelig te werken en daarom kunnen mensen altijd even binnenlopen bij ons." Via de webshop, te vinden op www.dierenartspraktijk-scherpenzeel.nl, kunnen klanten onder meer dieetvoeding en medicijnen bestellen. Deze kunnen worden afgehaald op de praktijk tussen 8.00 en 18.00 uur.Afspraak maken

Maak direct online een afspraak.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 033 2778439.

Maak een afspraak »

Terug naarboven

Volg ons op facebook!Bekijk op Facebook