Vakantieverhalen


In onze praktijk horen we de mooiste verhalen over de dieren en hun baasjes, die ons bezoeken. Sommige van die verhalen zijn erg leuk, andere vrij ernstig, maar dit keer zeten we een aantal vakantieverhalen op een rij:Bij de boot geweigerd

Een Engelse mevrouw die in Nederland op vakantie was, kwam tijdens haar vakantie bij ons om de vaccinatie van haar hond te vernieuwen. Op haar terugreis bleek bij controle dat de vaccinatie van haar hond tegen hondsdolheid was verlopen, ze mochten daardoor niet met de boot mee. Een hernieuwde vaccinatie heeft een wachttijd van 21 dagen, waardoor de vakantie onverwacht moest worden verlengt met 21 dagen, wat veel onvoorziene (o.a. hotel)kosten met zich mee bracht en ze mocht haar werkgever even uitleggen dat ze nog 3 weken extra "vakantie" op nam. Een tijdige vakantiecheck had dit eenvoudig kunnen voorkomen.

Maak een afspraak Onze huisdier vakantiechecklist

Snelle hereniging

Een mevrouw vertelde ons hoe ze tijdens de vakantie haar hond was kwijt geraakt. Hij rende achter een kat aan en kwam niet direct terug. Gelukkig werden we 's avonds al een telefoontje dat hij gevonden was. Mede doordat wij onze hond hebben laten chippen, waren we snel weer vereenigd en konden we weer samen genieten van de vakantie. Waar hij in de middag overal geweest is.

Maak een afspraak Onze huisdier vakantiechecklist

Gevaccineerde vakantievrienden?

Wij gaan graag met onze hond wandelen in de natuur, ook op vakantie! Soms, wanneer we geluk hebben, zien we prachtige dieren. Sinds onze hond ooit een keer een infectie heeft oplopen na contact met een vosje, laten wij ons adviseren en zorgen wij altijd voor de juiste vaccinaties. Onze hond ziek achterlaten in ons vakantiehuisje terwijl wij "vakantie vieren" is voor ons geen optie. Met de juiste vaccinaties hoefen wij ons niet druk te maken met welke dieren onze hond (indirect) in aanraking komt.

Maak een afspraak Onze huisdier vakantiechecklist

Gezellig naar het dierenpension?

Veel dieren vinden het ook gewoon leuk om naar een pension te gaan. Alleen met zoveel dieren is het enthousiasme ook groot dus veel blaffen en een schorre keel. Net als wij na een feestje. Jammer genoeg neemt daardoor de kans op kennelhoest toe en dat is weer niet zo leuk voor de huisgenoten bij terugkomst en soms ook niet zo leuk voor de dierenarts want die houdt er soms een vervelend kuchte aan over.

Maak een afspraak Onze huisdier vakantiechecklist


Meer achtergrondinformatie

Gebitsproblemen en het gebit van uw dier

Gebitsproblemen zijn een veelvoorkomende kwaal bij huisdieren. Maar liefst 8 op de 10 honden en katten ouder dan 3 jaar hebben last van gebitsproblemen. Het is daarom belangrijk om de oorzaken te kennen, de symptomen te herkennen en te weten welke rol gebitsverzorging kan spelen in het verminderen van gebitsproblemen.

Meer over het gebit

Een verzekering voor huisdieren?

Omdat diergeneeskunde volop in ontwikkeling is en de mogelijkheden om te behandelen enorm groot zijn hoeft het genezingsproces daar niet op vast te zitten. Helaas zijn de kosten van een behandeling vaak wel een beperkende factor met vaak veel emoties en verdriet tot gevolg.

Een verzekering voor huisdieren?


Afspraak maken

Maak direct online een afspraak.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 033 2778439.

Maak een afspraak »

Terug naarboven

Volg ons op facebook!Bekijk op Facebook