Rondleiding


De Dierenartspraktijk ligt exact in het midden van het dorp in het voormalig postkantoor aan de Willaerlaan 1 in Scherpenzeel.

We proberen in een aangename sfeer alle zorg en aandacht aan u en uw huisdier te geven. We hebben ons als doel gesteld de eerstelijns diergeneeskunde te optimaliseren en vooral preventief te werken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen! We proberen daarbij het medicijngebruik zo laag mogelijk te houden. Kortom we werken met het hele team aan het bedrijven van duurzame diergeneeskunde vanuit het "one world one health" principe van de Wereld Gezondheids-Raad.

In eerste instantie zullen we proberen samen met u het probleem te benoemen. Na algeheel onderzoek maken we samen met u een behandelplan waarbij we bespreken wat nuttig en mogelijk noodzakelijk is. Soms is een dure diagnostiek helemaal niet nodig en kunnen we dure rontgenfoto's achterwege laten. We maken voordat u besluit tot een behandeling altijd een risico- en een kosten- batenanalyse. Zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Wat betreft het kostenaspect; diergeneeskunde is wel kostbaar maar nooit te duur. U doet het namelijk voor uw trouwe huisgenoten. Ook bij ons zijn de declaraties soms hoog maar altijd gebaseerd op de werkelijk bestede tijd gedurende een behandeling of tijdens de spreekuren. Op de aan u ter hand gestelde medicijnen zit een vaste marge die gekoppeld is aan de door de farmaceutische industrie gehanteerde prijzen. Uiteindelijk betaald u dus nooit teveel.

Alle gezelschapsdieren kunnen bij ons worden aangeboden met problemen van uiteenlopende aard en er staat een team van gespecialiseerde dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar. Door een continue dienstverband zijn wij in staat u 24 uur per dag op wisselende locaties van dienst te zijn.

U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende handelingen. Wij voeren verschillende operaties uit zoals; sterilisaties, castraties, bot-, buik- en darmoperaties, evenals oog-, oor- en mondoperaties. Operaties voeren we pas uit na een gedegen pre-anaesthetisch onderzoek. Zodoende kunnen we de narcose van uw huisdier passend maken en het operatierisico minimaliseren.

Daarnaast richten wij ons op huidaandoeningen, tandheelkunde en ouderdomsgeneeskunde. En we zouden het bijna vergeten: alle gewone en doorlopende kwalen en natuurlijk de vaccinaties waarvoor we zelfs een apart spreekuur tegen een aantrekkelijk tarief.

Voor de meer uitgebreide behandelingen staat ons een keur aan apparatuur ten dienst, zoals bv; röntgen en machines voor bloed- en urine- en ontlastingsonderzoek. Ook beschikt ons laboratorium over een breed assortiment testen en doen we zelf bacteriologisch onderzoek.

De morgen is gewoonlijk gereserveerd voor de operaties en onderzoeken en de middag wordt gebruikt voor de kleine behandelingen, tandheelkunde en het reguliere spreekuur. Op zaterdagen hebben we vaak een overloopspreekuur voor zaken die niet meer op werkdagen kunnen worden uitgevoerd en hebben we eens per maand ons speciale vaccinatiespreekuur tegen een zeer aantrekkelijk tarief.


Ons team

Alfred Braam - Veterinair

Alfred Braam

Dierenarts

Het bieden van een gedegen diergeneeskundige zorg met veel aandacht voor mens en dier. "Voorkomen is beter dan genezen" is de leidraad van mijn handelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we het medicijngebruik moeten terugdringen om onze huisdieren, onszelf, en onze leefomgeving niet onnodig te belasten. Communicatie met gevoel, relativering en humor zijn mijn sleutelwoorden.

Annelies met hondjes

Annelies Rozemeijer

Paraveterinair

Sinds kort ben ik het nieuwe gezicht in de praktijk in Scherpenzeel!
Ik werk al jaren als paraveterinair en heb dus al ruime ervaring in de kliniek. De optimale zorg aanbieden, eigenaren helpen en adviseren doe ik graag. Mocht er dus wat zijn, schroom niet om contact op te nemen! .

Vera met Faustje

Vera Velthuis

Paraveterinair

Mensen en dieren is voor mij een erg leuke combinatie. Daarom vind ik dit werkt erg leuk. Via mijn laatste stage ben ik in deze praktijk terecht gekomen. Ik had het zo naar m’n zin dat ik na mijn afstuderen aan het Aeres Mbo in Barneveld gelijk aan de slag ben gegaan. U kunt mij zien in de praktijk op maandag en dinsdag. De rest van de week ben ik in mijn hondentrimsalon “Trimsalon Jippies’’ te vinden. Samen met Gregorius en Faustus help ik u graag in de praktijk. Tot snel!

Anneke met paard

Anneke Kelderman

Paraveterinair

De combinatie tussen het werken met zowel mensen als dieren, vind ik erg leuk. Het beroep Paraveterinair past daarom echt bij mij. Na het afronden van mijn opleiding aan het Aeres MBO in Barneveld ben ik hier komen werken.
U kunt mij zien op de donderdag en vrijdag. De rest van de week werk ik ergens anders, namelijk bij de “ Manege zonder drempels” in Bennekom. Hier werk ik samen met de paarden om mensen met een meervoudige beperking te laten genieten van een fijne huifbedrit. Ik kijk er naar uit om u en uw huisdier te kunnen helpen!


Larissa Renes

Larissa Renes

Veterinair Assistent

"Hallo dierenvrienden, ik ben Larissa. Ik werk al enige tijd als Veterinair Assistent bij Dierenartspraktijk Scherpenzeel en studeer Diergeneeskunde in Utrecht. Mijn uitdaging is om iedereen, dus zowel huisdier als baasje, een gerust gevoel te geven tijdens en na het dierenartsbezoek. Voor de huisdiereigenaren is er altijd ruimte voor vragen en voor de dieren een koekje en een knuffel!"

Gregorius - Praktijk hond

Gregorius

Steun en toeverlaat van de praktijk

Mijn motto is iedereen geruststellen, daarnaast vind ik het leuk mijn kennis, inzicht en ervaringen met betrekking tot behandelingen aan mens en dier te demonstreren. Ik word enthousiast als ik de dagelijkse patiënten gerust kan stellen evenals hun baasjes!

Faustje

Faustje

Assistent Praktijk hond

Mijn primaire taak is om achter Gregorius aan te rennen en bij te springen op momenten dat het nodig is. Een goede en ontspannen sfeer op de werkvloer vind ik erg belangrijk en samen met Gregorius draag ik daar graag aan bij.


FotoimpressieAfspraak maken

Maak direct online een afspraak.

U kunt ook telefonisch contact opnemen via 033 2778439.

Maak een afspraak »

Terug naarboven

Volg ons op facebook!Bekijk op Facebook